Zonterapi/Reflexologi

Vad är det?

Zonterapi eller reflexologi är en teknik där man trycker eller masserar lätt på fötterna eller händernas samt även på ansiktets reflexzoner för att framkalla djup avslappning och stimulera kroppens egna läkeprocesser. Det är en naturlig terapi som också kan bidra till att man får mer energi, bättre immunförsvar, mer fysisk kraft och blir lugnare till sinnes.

Zonterapi är en helt ofarlig naturlig terapi som bidrar till att ge din kropp vad den behöver – till exempel vid önskad graviditet eller i graviditetens slutskede- den kan lindra symtomen vid irritabel tarm(IBS), underlätta viktminskning eller bidra till att man känner sig yngre och friskare. Lindrar klimakteriebesvär, migrän, stress mm.

Zonterapins rötter

För cirka 2500 f.Kr i den egyptiske läkaren Ankmahors grav finns det äldsta bilddokument som visa hur zonterapi utövas upptäckte.

Modern zonterapi/reflexologi

Dr William Fitzgerald, en amerikansk halsläkare som utförde sitt viktigaste arbete i början av 1900-talet, var en av den moderna reflexologins pionjärer. Han hade lagt märke till att de amerikanska urinnevårnarna använde sig av metoder att tycka på olika punkter på kroppen för att lindra smärta. Han visste också att man i Europa börjat forska på nervsystemets funktion och vad som hände när man stimulerade nervbanorna i resten av kroppen. Inspirerad av sin forkning beslöt dr Fitzgerald att experimentera på sina patienter med smärtlindring vid mindre kirugiska ingrepp. Resultatet blev upptäckten av “zonterapi”, med energizoner eller-linjer som löper genom kroppen. 

Reflexologi utövas idag över hela världen. Den utvecklades i USA i början av 1930-talet av Eunica Ingham (1889-1974) som av många betraktas som “reflexologins moder” . Hon koncentreade sin behandling till fötterna eftersom de är särskilt känsliga, och genom sin forskning kartlade hon hela kroppen just på fötterna.

-Fot-zonterpi

-Ansikts- zonterapi 

30 min 400 kr
45 min 600 kr
60 min 780 kr
75 min 975 kr
90 min 1170 kr
120 min 1560 kr