Infrarödbastu behandling

Infrarödstrålning är bra för dig!

Infraröd strålning värmer upp kroppen inifrån och ut mer effektivt än vanlig värme, värmen liknar den som solen avger utan de ultravioletta strålarna och är det mest skonsamma och läkande för din kropp. Den infraröda värmen tränger in ca 3 ggr så djupt i kroppen än vanlig värme. Värmen når ca 4,5 cm in i vävnader och leder och är mycket effektivt för att mjuka upp spända och ömma muskler samt lindrar stelhet och värk. Muskelkramper har länge påvisats minska genom användande av värme. Underliggande orsaker till besvären kan vara skelett- led- eller neuro- patologiska problem.

Lindrar hudbesvär

Den ökande blodcirkulation och den djupa reningen i huden skapar en vilalitet och lyster i huden. Torr och hård hud blir mjuk, len och smidig. Tilltäppta porer öppnas och detta verkar positivt på acne. Infrarödstrålning kan förbättra och minska besvären med eksem och psoriasis samt verka uppmjukande på ärrvävnad och även smärtlindrande på ärrvävnad efter brännskada.
– En konstgjord feber skapas av infrastrålar vilket kraftigt förbättrar kroppen immunförsvar
– Blodkärlen vidgas i värmen vilket lindrar huvudvärk och migrän
– Infrarödstrålning lindrar kronisk smärta och fibromyalgi
– Infrarödstrålning lindrar smärtor i kroppen, så när cirkulationen ökar i kroppen, absorberar kroppen den behagliga infraröda strålningen vilket har bevisats     lindra kronisk smärta, artrit, ryggvärk, fibormyalgi, bursit, mm
– Infrarödstrålning ta bort tungmetaller ur kroppen, djup utrensning och detox sker
– Man blir piggare, får mer energi och sover bättre

Övriga saker infrarödstrålning är bra för:
– Whiplash (Pisksnärtskada)
– Kalla händer och fötter
– Minskar stress och trötthetskänsla
– Uppvärmning inför fysisk aktivitet
– Löser upp muskelspänningar
– Minskar celluliter

Kul att veta!

Du förbränner fett och kalorier i en infraröd bastu.

Ett 30 minuster bastubad är som att springa 10 km och mätningar visar att man förbränner upp till 600 kalorier i kroppen under denna tiden. En infraröd bastu kan med andra ord ses som passiv träning fast du vilar. Medans du sitter i en infraröd bastu jobbar kroppen hårt. Ett 30 minuters pass skapar lika mycket svett och hjärtverksamhet som att springa en mil kroppen använder flera metoder att kyla ner sig på då den blivit uppvärmd genom infraröd bastu. Hjärtfrekvens, hjärtminutvolym och ämnesomsättningen ökar, blodkärlen vidgas för att flytta uppvärmt blod inuti kroppen ut mot huden. Syreikt blod transporteras till syrafattiga muskler. Värme överförs från blodet till svett och släpps ut genom avdunstning på huden. Detta är precis samma effekt som sker genom träning. NASA har forskat i denna passiva träning och har insett att den var idealisk för astronauter att hålla sig i form på vid rymdfärder.

När ska du avstå från att behandlas i infrarödstrålning?
– Vid akut pågående infektion i tand, led eller hud
– Vid graviditet (kan ge obehag vid ökad kroppstemperatur och blodcirkulation)
– Vid hjärtinfarkt/hjärtsjukdom
– Vid cancerbehandling

Infrarödbastu behandling Mellan 30-45 min 180 kr
(ingår dricksvatten och till gång till dusch)