Bli Zonterapeut!

Kort om zonterapi

Zonterapi / Reflexologi är en typ av behandlingsmetoder som ingår i friskvårdsbidrag och är en teknik som kommit till Europa från kina via USA. Systemet sammanfattades under tidigt 1900-tal av den amerikanske läkaren William Fitzgerald, och den samtida fysiologen Henry Head som bland annat utformade noggranna kartor över reflexpunkter och -zoner. I Europa har vi haft Inge Dougan och Hanne Marquart som förgrundsfigurer. Hur gammal behandlingsformen är eller var den härstammar ifrån kan man inte säga säkert, men man vet att redan de gamla Egyptierna och i Kina använde metoden och att den är nära besläktad med akupunktur. Zonterapi stimulerar kroppens eget självläkningssystem och fungerar lika bra på kroniska som akuta besvär.Behandlingen innebär stimulering av zoner, nervbanor och reflekterande punkter. Det är också en fin metod för att hålla sig frisk och som en förebyggande behandling. När obalans uppstår i ett organ eller någon annan del av kroppen, blir motsvarande område på fötterna känsligt för tryck, och man kan ofta känna små kristaller. Vid zonterapi stimuleras området med massage och tryck för att återställa balansen. En zonterapibehandling kan alltså användas både till att lokalisera och åtgärda.

Kursens upplägg

Detta är huvudsakligen en praktisk utbildning där du övar på att ge och få behandlingar. Det är en intensivt tre dagar kurs. Detta ingår i utbildningen:

 1. Teori om :
 • Fotens anatomi
 • Kroppens anatomi
 • Kroppesn celler
 • Huden
 • Skelettet
 • Blodomloppet
 • Matsmältningssystemet
 • Nervsystemet
 • Det endokrina systemet
 • Lymfsystemet
 • Andningssystemet
 • Urinsystemet
 • Fortplantningssystemet
 1. Historia om zonterapi
 2. Kartläggning av fötterna
 3. Fotmassage
 • Förberedelser inför zonterapi
 • Hur man gör fotmassage?
 1. Zonterapi för 12 symtomer

Praktik

Varje dag växlar undervisningen mellan teori och att öva praktiskt på varandra. På de praktiska lektionerna visar läraren steg för steg och du tränar sedan in det du lär dig genom att öva på de andra kursdeltagarna.

Resterande praktik väljer de flesta sedan att göra i sin hemort, för att på så sätt skaffa sig en större vana innan man börjar arbeta med zonterapi. Det kan vara på vänner och släktingar eller rabatterade kunder. Det finns också möjlighet att boka tid för att göra mer praktik hos oss om man föredrar det.

Kost och logi

Alternativ Balans bjuder på frukt och dryck, men du står själv för lunch etc. Alternativ Balans ligger centralt i Vimmerby och här finns gott om restauranger, men du kan även välja att ta med dig egen lunch. På Alternativ Balans förser vi dig med ett kök med mikro, spis och kyl. Det finns flera närbelägna hotell här i Vimmerby, logi kan vi vid behov och önska hjälpa till med att förmedla kontakterna.

Krav

Du behöver inte ha några förkunskaper innan du börjar kursen, men vi kräver att du ska ha fyllt 18 år.

Certifiering

Alternativ Balans samarbetar med Thai Traditional Medical Service Society i Thailand. Ett diplom får du av Alternativ Balans.

Kursdatum

Vår kurser finns under varje månad, från mar-maj.

Höst kurser finns under varje månad, från aug-dec.

Kursledare

Vår ansvariga kursinstruktör, Pannipa Mukka, är utbildad massageterapeutinstruktör, alternativ medicinsk läkare, behandlingspedagog och counseling psychology med mångårig erfarenhet inom yrket.

Plats : Alternativ Balans, Rönnbärsgatan 25, 598 37 Vimmerby

Kostnad : 18000 kr exkl. moms. En anmälningsavgift på 1500 kr betalas i samband med anmälan. Uppge namn, adress, mobilnummer och mailadress vid anmälan. Kursen betalas via fakturor som vi skickar via mail till dig. I priset ingår anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial och diplom.

Finansiell : 3 månad delbetalning utan avgift, 6 månad delbetalning med 3% avgift.

Anmälan : alternativbalans@gmail.com  070 67 08 068