Medicinsk laserbehandling

MEDICINSK LASERBEHANDLING
Medicinsk laserbehandling, Low Level Laser Therapy (LLLT) är en väl beprövad behandlingsmetod som använts sedan 1960 talet och är en riskfri och smärtfri metod att behandla smärttillstånd, inflammationer och problem i muskler, senor, leder, m.m. Laserbehandling påverkar det lokala immunförsvaret, cirkulation i blod och lymfkärl, ämnesomsättningen i cellerna och utsöndring av olika ämnen, t.ex. endorfiner och prostaglandiner som bland annat påverkar smärttillstånd. Lasern kan ge både en normaliserande effekt och hämmande effekter. Terapeutisk laser sätter igång kroppens egen naturliga självläkning.

HUR BEHANDLAR MAN?
Laserljuset kommer ut från ett handstycke, även kallat prob. Man håller då bara änden av proben i kontakt med hud mot det ställe som önskas behandlas. Beroende på lasertyper i fråga och vävnadstyp så tränger ljuset in olika djupt i vävnaden. Andra behandlingsfaktorer är hur djupt in problemet sitter eller hur stor yta man behandlar.

VAD HÄNDER I KROPPEN NÄR DU FÅR BEHANDLING?
Den våglängden som används vid medicinsk laser påverkar lokala immunförsvaret, cirkulation i blod och lymfkärl, ämnesomsättningen i cellerna och utsöndring av olika ämnen, t.ex. endorfiner och prostaglandiner som bland annat påverkar smärttillstånd. Detta är en metod som påverkar och stimulerar kroppens självläkningsförmåga.

MEDICINSK LASERBEHANDLING ÄR EFFEKTIV VID FÖLJANDE TILLSTÅND:

-Artrit (ledinflammation)

-Artros

-Axelsmärta

-Bursit (Slemsäcksinflammation)

-Cervikal brachialgi (nackvärk med utstrålning mot axel-arm.)

-Hematom (Stukningar och blåmärken)

-Hälseneinflammation

-Hälsporre

-Idrottsskador

-Kraniofacial smärta

-Ledsmärta

-Muskelvärk

-Plantar fasciit (Hälsporre)

-Ryggsmärta/ Ischialgi

-Sår

-Sträckningar

-Tendinit (Seninflammation)

-Tennisarmbåge

-Ödem

30 min 400 kr
45 min 600 kr
60 min 780 kr
75 min 975 kr
90 min 1170 kr
120 min 1560 kr