Vill du utbilda dig till Thai Yoga Massage Terapeut?

Visste du att..

Den thailändska massagen tar plats på Unescos lista över kulturarv i december 2019. Enligt FN-organisationen är det en fin och unik tradition som bör bevaras.

Kort om Thai Yoga Massage eller Nuad Thai

Thai yoga massage eller även kallad Nuad Thai är en samling fysiska, mentala och andliga övningar med ursprung i Indien. Massagen bygger på  olika aspekter av ayurveda, akupressur och assisterad yoga. Thai Yoga massage brukar ha fokus på både massage, stretching, andning och olika kroppsställningar. Under behandlingen placeras klienten i olika positioner som inspirerats av yoga. Terapeuten kan använda både händer och fötter för att ge massage, och det är vanligt att terapeuten använder sina ben och armar för att positionera mottagarens kropp.

Grundkurs utbildningen är på fyra  intensiva dagar. Efter avslutad utbildning blir du diplomerad.

Kursens upplägg (grundkurs)

Detta är huvudsakligen en praktisk utbildning där du övar på att ge och få behandlingar.

Detta ingår i utbildningen:

  • Sammanfattning om Thai Yoga Massage
  • Thai Yoga Massage i potioner;
    • Ligger på Mage
    • Ligger på sida
    • Ligger på rygg
    • Sittande position

Praktik

Varje dag växlar undervisningen mellan teori och att öva praktiskt på varandra. På de praktiska lektionerna visar läraren steg för steg och du tränar sedan in det du lär dig genom att öva på de andra kursdeltagarna.

Resterande praktik väljer de flesta sedan att göra i sin hemort, för att på så sätt skaffa sig en större vana innan man börjar arbeta med Thai Yoga Massage. Det kan vara på vänner och släktingar eller rabatterade kunder. Det finns också möjlighet att boka tid för att göra mer praktik hos oss om man föredrar det.

Kost och logi

Alternativ Balans bjuder på frukt och dryck, men du står själv för lunch etc. Alternativ Balans ligger centralt i Vimmerby och här finns gott om restauranger, men du kan även välja att ta med dig egen lunch. På Alternativ Balans förser vi dig med ett kök med mikro, spis och kyl. Det finns flera närbelägna hotell här i Vimmerby, logi kan vi vid behov och önska hjälpa till med att förmedla kontakterna.

Krav

Du behöver inte ha några förkunskaper innan du börjar kursen, men vi kräver att du ska ha fyllt 18 år.

Certifiering

Alternativ Balans har  samarbete med Thai Traditional Medical Service Society i Thailand. Ett diplom får du av Alternativ Balans.

Kursdatum

Denna utbildning hålls några gånger årligen.

Vår kurser finns under varje månad, från mar-maj.

Höst kurser finns under varje månad, från aug-dec.

Kursledare

Vår ansvariga kursinstruktör, Pannipa Mukka, är utbildad massageterapeutinstruktör, alternativ medicinsk läkare, behandlingspedagog och counseling psychology med mångårig erfarenhet inom yrket.

Plats : Alternativ Balans, Rönnbärsgatan 25, 598 37 Vimmerby

Kostnad : 25000 kr exkl. moms. En anmälningsavgift på 1500 kr betalas i samband med anmälan. Uppge namn, adress, mobilnummer och mailadress vid anmälan. Kursen betalas via fakturor som vi skickar via mail till dig. I priset ingår anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial och diplom.

 

Finansiellt : 3 månad delbetalning utan avgift, 6 månad delbetalning med 3% avgift.

Anmälan : alternativbalans@gmail.com 070 67 08 068