Ansiktsbehandling Kurs

I utbildningen ingår olika former av ansiktsbehandling och egenvård, ansiktsmassage, samt välgörande och sköna behandlingar. Den är perfekt för dig som vill öppna en egen eller arbeta på en  skönhetssalong eller ett SPA. Vi använder natur ekologiska hudvårdsserier som enbart använder naturliga ingredienser. Detta kombinerar vi med produkter som du får lära dig tillverka av naturliga, ekologiska och hälsosamma råvaror. Utbildningen är på tre intensiva dagar. Efter avslutad utbildning blir du diplomerad.

Kursens upplägg

Detta är huvudsakligen en praktisk utbildning där du övar på att ge och få behandlingar.

Detta ingår i utbildningen:

 • Enklare hudanalys och ifyllnad av ett journalkort
 • Ansiktsbehandlingar med
  • Rengöring
  • Peeling
  • Masker
  • Hudkrämer
  • Ansikts- och nackmassage
 • Tillverka egna hudvårdsprodukter
 • Teori: hudvård, bakomliggande orsaker till hudproblematik, recept för egen tillverkning, hudvård kopplat till hälsa etc.
 • Kundbemötande

Praktik

Varje dag växlar undervisningen mellan teori och att öva praktiskt på varandra. På de praktiska lektionerna visar läraren steg för steg och du tränar sedan in det du lär dig genom att öva på de andra kursdeltagarna.

Resterande praktik väljer de flesta sedan att göra i sin hemort, för att på så sätt skaffa sig en större vana innan man börjar arbeta med ansiktsbehandlingar. Det kan vara på vänner och släktingar eller rabatterade kunder. Det finns också möjlighet att boka tid för att göra mer praktik hos oss om man föredrar det.

Kost och logi

Alternativ Balans bjuder på frukt och dryck, men du står själv för lunch etc. Alternativ Balans ligger centralt i Vimmerby och här finns gott om restauranger, men du kan även välja att ta med dig egen lunch. På Alternativ Balans förser vi dig med ett kök med mikro, spis och kyl. Det finns flera närbelägna hotell här i Vimmerby så logi  kan vi vid behov och önska hjälpa till med att förmedla kontakterna.

Krav

Du behöver inte ha några förkunskaper innan du börjar kursen, men vi kräver att du ska ha fyllt 18 år.

Certifiering

Alternativ Balans samarbetar med Thai Traditional Medical Service Society i Thailand. Ett diplom får du av Alternativ Balans.

Kursdatum

Vår kurser finns under varje månad, från mar-maj.

Höst kurser finns under varje månad, från aug-dec.

Kursledare

Vår ansvariga kursinstruktör, Pannipa Mukka, är utbildad massageterapeutinstruktör, alternativ medicinsk läkare, behandlingspedagog och counseling psychology med mångårig erfarenhet inom yrket.

Plats : Alternativ Balans, Rönnbärsgatan 25, 598 37 Vimmerby

Kostnad : 9900 kr exkl. moms. En anmälningsavgift på 1500 kr betalas i samband med anmälan. Uppge namn, adress, mobilnummer och mailadress vid anmälan. Kursen betalas via fakturor som vi skickar via mail till dig. I priset ingår anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial och diplom.

Finansiell : 3 månad delbetalning utan avgift, 6 månad delbetalning med 3% avgift.

Anmälan : alternativbalans@gmail.com  070 67 08 068